maandag 5 november 2012

Wat staat in de kast?

Even een tussen evaluatie! Want ik ben er natuurlijk nog lang niet! Ik heb nog een lange weg te gaan, heb nog honderden gerechten te proberen en er zijn nog duizenden artikelen te lezen :) Maar... Wat hebben we nou de afgelopen dagen eigenlijk gegeten?

Ik heb dus voor het eerst boodschappen gedaan bij een bio-winkel. Deze was echter online en das niet echt handig is gebleken! Ik ben van plan mijn boodschappen wekelijks te gaan doen bij Ekoplaza op de Schouwburgring in Tilburg. Verder heeft de AH best veel bio dingen en ik ben nog wel van plan om op zoek te gaan naar een bio-boer die niet te ver weg zit. Ik zal, zodra ik meer weet over wat waar te koop is en hoe duur het is, een blog schrijven over verkoopplekken. Maar voor nu:

Ik probeer gerechten te maken die weinig of geen tarwe bevatten. Dus bij ons zijn de borden nu vooral gevuld met heel veel groenten en daarnaast kip (scharrel want bio is echt te duur), rundvlees, vaak vis, paddenstoelen en noten. Voor het ontbijt en de lunch probeer ik niet te veel brood te gebruiken. Ik varieer vaak met omeletten en veel groente, salades en soepen voor de lunch. Laatst hadden we een lunch met een grote makreel op tafel waar iedereen van kon smullen! Als we brood eten (of crackers) dan doen we daar bio-kaas op, met komkommer en bijvoorbeeld kiemen of we doen er amandelpasta op (smaakt naar pindakaas) of hazelnoten-krentenpasta (smaakt een beetje naar nutella). Bio-jam, appelstroop en bio-honing kunnen er ook op! Voor het ontbijt eten we ook veel fruit met noten. De havercruesli van Dorcet Cereals is ook mega lekker met bio boerenyoghurt en een beetje honing!Verder heb ik amandelmeel gekocht om lekkere koekjes van te maken, hebben we bio pesto, bio appelmoes, walnoot olie, lijnzaadolie, olijfolie, sesamolie, grasroomboter, bio balsamico azijn, verse kruiden, heel veel (bio) gedroogde kruiden, heel veel groente, heel veel fruit, i.p.v. aardappelen bijvoorbeeld bataat, eieren, veel soorten noten, gedroogd fruit, bio-rijst wafels, bio-kokosmelk, bio-melk, bio-pure chocolade, notenchips enzovoorts enzovoorts!

We drinken veel verschillende soorten kruiden thee, de kindjes drinken bio diksap met heel veel water en soms drinken we verse fruit- en groente sappen. (Ik ga nog een foodprocessor kopen zodat ik lekkere verse sapjes enzo allemaal zonder te veel moeite zelf kan maken!)

Mijn kindjes eten als tussendoortjes vaak noten met krentjes, fruit en groente, bio-rijst wafels, en soms ook dingen van het merk Goodies Organix (no junk promise) zoals de kaasknabbels. Heel af en toe pure chocolade! Op verjaardagen en feestjes eten zij wel gewoon wat de andere kindjes ook eten.... wij trouwens ook!!!

Ik zal er binnenkort wat gerechten opzetten die we uitproberen. Aanvullingen zijn zeer welkom!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten