woensdag 7 november 2012

I've got mail!!

Na het lezen van het boek 'Oersterk' had ik nog een aantal vragen. In het boek stond dat je de schrijver altijd mag mailen. Dus dat had ik dan ook gedaan! En... ik heb ook antwoord gekregen. Oké, hij geeft niet op alle vragen antwoord maar op de (voor mij) belangrijkste wel.

Hieronder de e-mails:

Beste Richard,
Ik heb net je boek bijna in één ruk uitgelezen. Heel graag wil ik gaan 'leven en eten' volgens jouw boek. In je boek las ik dat ik voor vragen kon mailen. Die heb ik dus een paar! En ik hoop dat je die voor me wilt beantwoorden. Ik heb twee jonge kinderen, van 2 en van 3,5 jaar oud.
- Mijn kinderen hebben altijd flesvoeding gehad (geen keuze). Denk je dat ze nu een gezondheidsachterstand hebben en hoe haal ik die weer in?
- Ik drink zelf al lang geen melk, maar, geef ik mijn kinderen ook geen melk? En wat geef ik ze dan?
- Kan ik alles uit je boek ook toepassen op mijn kinderen?
- Kan/moet ik mijn kinderen ook multivitaminen geven én heb jij enig idee waar ik die dan biologisch/natuurlijk en voor kinderen vanaf 2 jaar kan vinden?
- Mogen mijn kinderen ook lijnzaadolie?
- Ik vraag me af, hebben mensen die in de tropen wonen dan een ander soort lichaam? Want die eten toch het hele jaar door bananen en tropisch fruit. En hoe werkt het dan met iemand die in de tropen is geboren
maar die vanaf kleins af aan in Nederland woont?
- Je hebt het over peulvruchten. Zijn dan sperziebonen, doperwten, tuinbonen enzo ook allemaal slecht?
- Je geeft aan dat mais een 'nieuwkomer' is. Hoe is mais dan ontstaan? Is een maiskolf ook slecht?
- Zijn gedroogde kruiden net zo goed als de verse variant?
- Zijn gedroogde dadels,vijgen,pruimen enzo net zo goed als de verse variant?
Ik hoop dat je antwoord wilt geven op mijn vragen. Ik heb net al mijn eerste bio bestelling geplaats op internet!!
Alvast hartelijk bedankt!
Met vriendelijke groeten,
Steffie van de Gevel
 
 
En het antwoord:
 
Dag Steffie,
Zojuist je e-mail uitvoerig met Richard besproken. Hieronder een aantal antwoorden van hem:
Je kinderen hebben zeker geen gezondheidsachterstand. Het kan wel zijn dat ze wat kwetsbaarder zijn om klachten te ontwikkelen op den duur.
Inderdaad, geef je kinderen het liefst ook geen melk. Je kunt ze bijvoorbeeld lekkere thee geven met wat koud water.
Alles is ook toepasbaar op je kinderen, zeker! Via de website www.derooderoos.nl kun je zoeken op multivitaminen. Daar staan vele soorten vitaminen die je voor je kinderen kunt vinden.
Als laatste wil hij je graag zeggen dat verse kruiden en dadels, vijgen, en pruimen beter zijn dan de gedroogde variant. Dat wil niet zeggen dat de gedroogde slecht zijn, maar in verse producten zit meer energie. en sperziebonen, doperwten en tuinbonen vallen inderdaad ook (helaas) onder de peulvruchten. Graag met mate..
Hij hoopt dat hij toch een groot deel van je vragen hebt kunnen beantwoorden. Heel veel succes en alle goeds in de toekomst!
Met vriendelijke groet,
Miriam Engberts
Office Manager OERsterk
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten