donderdag 1 november 2012

Het boek is uit... en nu?

Oke, het boek is uit. Ik heb besloten dat ik 'geloof' wat er in staat. Nu is het een kwestie van mijn keukenkast opruimen en ontdoen van alles wat 'ongezond' is, nieuwe spullen kopen en mijn man ervan overtuigen dat ik écht het beste met ons gezin voor heb en dat ik écht zo graag wil dat we voortaan anders gaan eten. Ook moet ik leren wat ik dan kan koken, welke gerechten ik kan maken en welke voedingsmiddelen ik kan gebruiken'.

Ik ben wel van plan om meer onderzoek te doen, meer boeken te lezen. Ik wil zelf een gezond 'dieet' samenstellen met de voedingsmiddelen waarvan ikzelf denk dat ze gezond zijn. Ik wil dingen uitproberen. Ik wil op basis van mijn eigen normen en waarden beslissingen nemen en niet alles klakkeloos overnemen uit een boek. Ik denk gewoon logisch na. "Ben ik het eens met wat ik lees? Is het logisch? Is het toepasbaar voor ons?"
Uiteraard zal ik bij twijfel andere boeken, artikelen en onderzoek raadplegen.

Na het lezen van het boek ben ik op zoek gegaan naar een website voor biologisch eten. Ik heb een eerste bestelling geplaatst bij http://www.ekonoom.nl/ . Want het is nogal lastig om een hele oer-biologische boodschappenlijst zonder dit, met dat, en zus en zo te vinden bij de AH waar ik normaal heen ga. Zoals met alle dingen in mijn leven duik ik er meteen diep in en ik bestel dan ook de hele boodschappenlijst op deze site. De totaal prijs valt echt mee. Het is niet veel meer dan dat ik normaal uitgeef. Alleen.... De bestelling kon pas drie dagen later bezorgd worden. We hadden bijna niks meer in huis en we aten al drie dagen left-overs. Pas in de avond kwam de bestelling dan eindelijk aan. De bezorger had gelijk een leuke mededeling: "In één van de dozen zat een fles bio-wijn en deze was kapot gegaan! Ja, we hebben de hele doos maar teruggestuurd!" FIJN nu heb ik dus alleen een doos met groente en fruit wat op zich wel gezond is natuurlijk, maar goed op enkel groente en fruit kan je niet leven! BOEHOE ik had me zo verheugd op de bestelling :(. Ik heb meteen een e-mail gestuurd naar de Ekonoom. Vandaag ontving ik de reactie. Vrijdag krijgen we de ontbrekende spullen. Ik denk alleen niet dat mijn man er heel blij van wordt als we wéér kliekjes eten. Dus dat wordt straks toch maar even naar de supermarkt. DIT MOET HANDIGER KUNNEN! De inhoud van de doos ziet er wel goed uit moet ik zeggen. Alles is vers. Afgezien van de kropsla die door de doos vierkant is geworden, ziet het er allemaal lekker uit. Vanmorgen de eerste peren op. Die zijn iig heerlijk!

Ondertussen ben ik ook bij de Body shop geweest en bij De Tuinen. Als je ergens aan begint, doe het dan ook goed, denk ik maar. Bij mijn eerste inkopen daar ga ik voor de natuurlijke dagcrème, reiniger en scrub. Verder koop ik lijnzaadolie (daarover later meer), verschillende kruiden theetjes, een zakje met pitjes en zaadjes en nog wat andere dingen. Ik was ook op zoek naar biologische, natuurlijke voedingssupplementen voor de kindjes maar die kon ik niet echt vinden. Over die supplementen zal ik in een ander blog wel meer schrijven!

* bio-boodschappen gedaan - CHECK!2 opmerkingen:

  1. Ik vind het heel stoer dat je zo schrijft! Ik ben ook bezig in het boek. Dat boek had ik overigens niet gelezen als jij me niet een tip gegeven had. Je hebt me absoluut aangezet om ook bewust na te denken wat ik eet en hoeveel ik daarmee zelf kan bepalen hoe ik mijn gezondheid voortzet. Jouw enthousiasme was en is aanstekelijk!
    Dus ik vind het super dat je gaat schrijven! En hopelijk kan ik af en toe wat toevoegen met een (smakelijk) recept! Overigens was ik niet van plan om je mee uit eten te vragen in de bossen om gezellig aan de bomen te knabbelen.. ;-)Dat wordt sowieso schraal met eten de komende winter. Ik neem Bailey liever nog een keer mee voor een normale wandeling! Doet ook goed.

    Maar ik ben blij met jouw blog! Jouw motivatie, die bij mij en wellicht bij anderen omgezet wordt in inspiratie!
    Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen