donderdag 22 november 2012

Cookie time!!

Tis alweer even geleden dat ik iets geschreven heb. We vieren zaterdag de verjaardag van mijn dochtertje, vandaar! Ik ben nu een paar weken bezig met het 'gezonde eten' en het bevalt me erg goed. Tuurlijk zijn er dingen die ik gewoon wel nog eet en drink. Maar ik heb voor mezelf nog steeds de 80-20 regel. Zolang ik voor 80% mega gezond eet en drink vind ik het al goed genoeg!

Veel mensen gaan er vanuit dat als je gezonder eet, je dan ook helemaal geen lekkere dingen meer eet als een konijntje door het leven moet gaan. Want in alle lekkere en vooral zoete dingen zitten toch suiker? Hieronder een recept voor ongeveer 25 heerlijke koekjes zónder suiker, zónder tarwe en zónder toevoegingen!

150 gr kokosolie, 2 eetlepels walnotenolie, 70 gr rozijnen, 70 gr honing, 
1 eidooier , 180 gr volkoren speltmeel, 100 gr amandelmeel 50 gr amandelen, halve appel, fruitspread zonder suiker, beetje volle melk als het nodig is. (Liefst alles bio natuurlijk :)*  Verwarm de oven voor op 190 graden.
*  Hak de rozijnen klein (bijvoorbeeld in een keukenmachine). Roer dit samen met de kokosolie, walnotenolie en honing door elkaar.  Voeg daarna de eierdooier en het meel toe. Vermaal de amandelen en de halve appel en voeg deze toe aan de mix. Roer alles goed door tot het goed gemengd is. Als het mengsel te dik is of niet goed mengt kan je er een beetje melk bij doen.
*  Neem telkens een eetlepel van het deeg en maak er een balletje van. Maak de balletjes een beetje platter en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
*  Maak de steel van een houten lepel nat en duw kuiltjes in de koekjes. Vul de kuiltjes met de fruitspread.
*  Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes +/- 15 minuten.
*  Laat de koekjes 5-10 minuten afkoelen op de bakplaat en schuif ze daarna op een rooster om verder af te koelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten