maandag 5 november 2012

Blogging on :)

Ik heb even een paar dagen niks van me laten horen. Dit komt..... vooral door alle (voornamelijk negatieve) reacties die ik krijg naar aanleiding van mijn blog. Veel mensen begrijpen niet waarom ik dit allemaal doe, vinden het maar raar en stom. Begrijpelijk, want alle nieuwe dingen zijn vaak in eerste instantie raar en stom. Iemand die afwijkt van de menigte is raar en daarom dus 'fout'. Tis ook logisch dat als je altijd al hebt gedacht dat iets gezond en goed voor je is, omdat je ouders je dit vertelden, omdat het door de overheid wordt gezegd, omdat het op de tv-reclames wordt gepromoot, je dan niet zomaar ineens van iemand aanneemt dat het helemaal niet klopt! Ik verwacht dan ook niet dat iedereen ineens met me mee doet. Sterker nog, ik blog enkel voor mensen die openstaan voor nieuwe informatie, voor mensen die er oprecht in geïnteresseerd zijn. Ik post mijn blog op Facebook (zal hem niet meer mailen)... Jij moet zelf maar weten of je het leest of niet. Je bent er zo overheen gescrold! Ik zal er niet zelf over beginnen, ik zal alle grapjes negeren en denk maar zo: Ze denken er in ieder geval over na! :)

Natuurlijk doet het me wel wat. Als ik bijvoorbeeld achter mijn rug om mensen hoor praten over mij, als ik opmerkingen hoor als: "Jou kinderen willen straks alleen maar bij anderen spelen, omdat ze bij jou niks krijgen! Die durven straks geen vriendjes mee naar huis te nemen!" en "Krijgt jou kind dan nooit chips? Wat zielig!" Pfff ik wil helemaal niet anders dan anderen zijn! Ik was NOOIT anders dan anderen! Als ik iemand naar me zie kijken met een schuin oog: "Hoezo is gewoon brood na weer niet goed voor je???" dan krimp ik van binnen inéén. Dan wil ik hiermee ophouden en denk ik laat ook maar. Laten we maar gewoon doen wat iedereen doet. Maar DAT KAN IK DUS NIET MEER!!! Ik WEET nu wat er allemaal in mijn eten zit, ik WEET nu wat er met mijn groente en fruit gebeurd, ik WEET nu hoe de dieren worden behandeld, en ik KAN hier niet mee leven! NEE, IK WIL MEER, IK WIL BETER. En dat kan.... dus dat doe ik. Voor mijn kinderen, voor mijn man, voor mezelf.... en voor iedereen die er meer over wil weten.

Iedereen heeft andere normen, waarden en ideeën. Ik zeg daarom ook niet dat wat ik allemaal blog en zeg de waarheid is. Het is alleen mijn waarheid aan het worden. Zoals ik al eerder zei ben ik zelf ook nog bezig met het vormen van mijn eigen mening over voeding (en nog wel meer dingen). Daarom blijf ik lezen en uitproberen. Het lastige is ook dat voor elk onderzoek dat het één zegt, er weer een ander onderzoek is dat precies het tegenovergestelde beweerd. Lees ik in het ene boek dat melk slecht is en klinkt het allemaal ook heel erg logisch, dan lees ik in een ander boek weer dat het wel goed voor je is. Daarnaast heeft iedereen ook zijn eigen idee van waar hij of zij gelukkig van wordt, ongeacht of het ongezond of gezond voor je is.

Goed, ik moest het dus gewoon even allemaal op me in laten werken. Conclusie: dit is wat ik wil en ik ga er dus gewoon mee door! 

- eerste negatieve reactie doorstaan - CHECK :)

2 opmerkingen: