woensdag 31 oktober 2012

Hoe kom je drbij??

Tja, ik denk dat iedereen wel weet dat te veel suiker, vet, roken, alcohol enzovoorts niet goed voor je is. Ik ben dan ook ongeveer een half jaar geleden al gestopt met roken. Ik wilde gewoon niet die moeder zijn die elke keer in de bijkeuken moest gaan staan voor dat stomme sigaretje. En het is me gelukt! Al hoe wel... Af en toe met wat alcohol op klamp ik me toch weer vast aan de eerste de beste bekende die sigaretten heeft. Ja, I know! Heel dom én mega ongezond, maar laten we zeggen: I'm working on it! Gelukkig dat ik de volgende dag walg van mezelf en niet meteen snak naar een nieuwe sigaret. Ik drink ook niet zo vaak meer dus echt heel vaak komt het niet voor, maar toch. Het grootste gedeelte van de tijd denk ik helemaal niet aan roken en ik ga ook echt nooit, maar dan ook nooit meer écht(?!) roken. Anyway, op basis van bovenstaande vind ik dat ik kan zeggen:

* stoppen met roken - CHECK

Steeds meer ga ik nadenken over hoe ik leef, mijn lijf, voeding en spiritualiteit (jaja, lekker zweverig). Het kan toch niet zo zijn dat het maar normaal is dat iedereen van die kwaaltjes heeft. Dan weer een beetje buikpijn, dan weer lage rugpijn, hoofdpijn en ga zo maar door. Dan zit ik weer onder de bultjes en dan heb ik ineens een enorme puist?! op mijn voorhoofd. Dacht dat ik de puistenfase toch al wel voorbij was! Steeds vaker bespreek ik met mensen onze voeding en vragen we ons af wat er nou precies in ons eten zit. Vooral met mijn zus en een collega zit ik op één lijn. Wij willen weten  wat we eten en drinken en beter nog wat we zouden moeten eten en drinken. We zitten dan bijvoorbeeld op het werk met ons pakje evergreen te kijken naar de ingrediënten en zoeken van alles op op het internet. Ik noem mezelf ook wel: Steffie-GOOGLE-van de Gevel :).

Heerlijk dat internet. Alle vragen die je hebt kan je googelen! Zo dus ook vragen over voeding en in het bijzonder E-nummers. Want daar hebben we het de laatste tijd over. Ja, de overheid heeft E-nummers goedgekeurd omdat het maar in kleine hoeveelheden in de voedingsmiddelen zit, maar in bijna alles wat we eten zitten E-nummers of toevoegingen. Bijna al ons eten is bewerkt. In principe kun je dus zeggen dat we wel veel toevoegingen binnen krijgen en zeker niet in kleine hoeveelheden! Is dat wel eens onderzocht??

* eerste bewustwording - CHECK

Goed, ik Google dus op E-nummers en kom op de volgende site:
http://www.uitdaging.net/gezond/E-nummers.html Wat deze man allemaal te zeggen heeft!! Er gaat een wereld voor me open en ik sta (bijna volledig) achter wat deze man verkondigd. Ik print de lijsten met E-nummers uit. Ik kijk voortaan naar alles wat ik eet en drink. Ik word meer en meer bewust. Langzaam maar zeker let ik ook bij het boodschappen doen op wat voor toevoegingen ik allemaal koop. Steeds meer zoek ik dingen op Internet op over voeding en gezondheid. Heel toevallig las ik in een blad over een tweetal boeken: 'Oersterk van Richard de Leth en De voedselzandloper van Kris Verburgh'. De schrijvers van deze boeken hebben geneeskunde gestudeerd en pleiten voor een leven volgens de natuur. Nee, niet dat we in een boomhutje in de duinen moeten gaan wonen, maar meer over oer- of biologisch eten. Al ons eten is bewerkt, zo vertellen zij, en ons hele ritme en leven is uit balans. Door bewustwording van de invloed van psyche, voeding, beweging en ontspanning kunnen wij er zelf voor zorgen dat we veel gezonder zijn, niet ziek worden (en ja dan doelen ze vooral op chronische ziekten en bijvoorbeeld kanker!), en langer leven! DUS!!! Ik besluit het eerste boek: 'Oersterk' te kopen.

* eerste aankoop naar een gezonder leven - CHECK


Geen opmerkingen:

Een reactie posten